Monday, February 27, 2017

What a blessing

Day before I turned to 21, a migraine attack hit me all of a sudden huu. Unfortunately, masa tu dekat luar rumah, off for 2 days and terlupa nak bawak ubat. Having a migraine is no joke I would say. Ones will never kno the painfulness you're facing because takkan kita nak buat muka sakit. Muka kena maintain cool dan handsome (but crying inside lol). But Alhamdulillah to have peoples who care so much around you is such a blessing. That kind of sisterhood who'll keep asking if am okay or not, searching for painkiller pills, minyak angin and what not for me. Even my murabbi offered her service to massage my head.

"Kesian akak. Dulu akak naqibah saya pun urutkan kepala saya masa usrah."

Teringat 2 tahun lepas. Lebih kurang waktu yang sama, malam sebelum 26 Feb sakit kepala jugak. Mungkin Allah sentiasa nak hadiahkan perasaan yang sama tiap kali melangkah ke umur baru. Instead of rasa bahagia (typically), more to peringatan yang kematian tu sangat menghampiri.

Merasai sakit pun is such a blessing.

Bukan sahaja sebagai peringatan, moga dosa-dosa pun turut digugurkan. Haish baik betullah Allah ni.

Then, I received this msg in the morning,
I just want to wish you a happy birthday
Tapi i dont want you to be sad like you did last year

As if she knows that's what I felt last night. The same thought and feeling a year ago -- things like "Have I done enough to make Rasulullah proud of me as how he's really proud of with keislaman Saad bin Abi Waqqash?"

(Sebab waktu tu baru habis baca kisah Saad bin Abi Waqqash)

Anggaplah tahun yg telah berlalu ni sebagai tahun yg banyak mengubah awak
To be a better khalifah and abid insyaAllah
Dan masa masa yg tertinggal ni akan digunakan dengan lebih baik lagi

Thankyou awak for being my Harun from the first time we met and even till now -- never fail to give me such a soothing reminder :)

Hidup kan sebuah perjalanan yg terasa seperti amat panjang
Tp hakikatnya kita hanya sepetang di dunia kan

Harap ukhti terus thabat dan tetap di jalan ini walaupun berliku liku liku tp masih banyak bukti bukti kasih sayang Allah dalam hidup awak kan

And the text goes on. Benarlah bukti kasih sayang Allah sangat terlihat pada insan-insan sekeliling kita. Parents, family, akhawat, kengkawan yang lain tu. Kalau boleh nak peluk sorang-sorang and say thank you sebab merekalah bukti kasih sayang Allah pada kita. Kerana mereka adalah pinjaman Allah kepada kita, maka sangatlah perlu dijaga atas tanda syukurnya kita kepada Dia.


So blessed to read every single wish i received since morning. Kata-kata semangat yang sangat menghidupkan. Rasa nak print untuk dibaca bila mungkin diri rasa nak menyerah. For every du'a you wish upon me, may Allah grant you the same things as well (:


 
Had a small celebration here in Nottingham ^^ Thankyou semorang yang tried so hard to hide things from me but I can sense it from the start lagi hahaha and thanks Sharina for da boom choc cheese cake hihi




From Hawariyyun Kesayangan (more to "I give hints that I wanna this card" hahahaha :p)
Thankyou for the book, I like it soooo much. Gonna make full use of it! InshaaAllah.

.
.
.
.
.
.
.
And thankyou Fazreen, sanggup post hadiah and card dari jauh :')



Love you too.


No comments:

Post a Comment

Have you said Alhamdulillah today?