Saturday, September 05, 2015

Jalan baru

2 minggu lepas gerak ke Perak. Benda plan last minute. Kesian kawan yang kununnya nak gerak hari Rabu tapi sebab aku ada kelas, tiba-tiba dia pun gerak 3 hari kemudian (sabtu) sama-sama dengan aku T^T rasa bersalahnya.


Tak tau kenapa last week rasa nak pergi sangat Perak. Sebab makin lama makin ramai cikgu pindah keluar dari Sabda. Lepas ni kalau pergi sana tak tau nak melawat cikgu apa dah (nanges) dan waktu ni je pun masa yang agak-agak free untuk jumpa kengkawan dekat Perak. Lepas ni dah bizi, memasing dah mula masuk U sobs makin susah nak jumpa.




dan bertolaklah aku dan safiyyah ke teluk intan/bagan datoh seawal 8 pagi Sabtu 210815


Oh ya, pergi sana mintak tolong abang yang hantarkan huhuhu Kononnya perjalanan pergi aku nak drive. Kot kot lah dapat anugerah adik paling bertimbang rasa sebab atleast takdelah abang penat pergi-balik dia yang drive herherher


Tapi kita hanya mampu merancang kan *cough* tiba paginya rasa macam tak sanggup pulak nak drive. Aku ni macam ada satu penyakit di mana bila masuk kereta je mesti rasa nak tidur. Dia macam best tau tidur dalam kereta ni. Rasa macam duduk dalam buaian. Tapi dah besar gajah tak mampu lah nak masuk buaian. Berangan tidur dalam kereta je lah.


Masa dalam kawasan KL macam hmm bolehlah boleh, segar lagi. Tak sampai hati nak tidur. Dah lah suruh abang hantar lepas tu biar dia drive sorang-sorang. Radio pulak ikut taste aku, lagu pelan-pelan. Tertidur kang semorang dalam kereta tu. Hahhhhhh


Tapi serius, tidaklah hamba mampu. Ntah dah sampai mana tetibe TERlelap hehehehehe


Sampailah satu masa aku terjaga balik, tetibe rasa pelik. rasa abang ni lalu jalan yang aku tak pernah lalu sepanjang 5 tahun ulang-alik Bagan Datoh. Dia rasa macam WOW gila lah! Pemandangan dia lawa sangat. Rasa nak nangis je masa tu. Daripada mengantuk terus tak pejam mata sebab nak hadam semua pemandangan sepanjang jalan tu.



Sebab jalan ni first time kita lalu kan. Jakun sikit (banyak sebenarnya). Lagi-lagi bila view dia lawa. First time balik bagan bukan kelapa sawit semata kiri dan kanan. Masuk jalan kampung, Kampung Tengi tak silap. Best sangat! Kiri kanan jalan ada je signboard "Subhanallah"-"Alhamdulillah"-"Allahuakbar"


Aku rasa setiap saat aku "Wahhhh cantiknya" - "Uyohhhh" - "Eh ada ladang lah!". Kalau korang ada dekat situ, mesti rasa nak tampar je shahizan ni sebab annoying sangat -- jakun T^T nak lalu lagi jalan tu


"Ahhh kau jangan berangan, Sekali ni je aku belanja lalu jalan ni" -- kata abang

Alaaaaa *kesat air mata*



Aku tau engkorang rasa biasa je. Tapi aku rasa luar biasa sebab selama ni balik bagan datoh nampak kelapa sawit je T^T



Tak tak, memang tak nak cerita pasal sabda pun. Entri ni sebenarnya nak cerita yang aku discover jalan baru untuk ke bagan datoh hohoho tapi alang-alang dah sebut pasal sabda ni en -- kitorang sempat jugak lah seludup masuk ke kawasan aspuri (sebab pak guard tengah tidur hahahaha) singgah dorm junior.




Seb bek lah diorang ni baru balik dari kelas -- prep pagi. Molek-molek je semua dengan baju outing pastu kitorang cam, "ehhh korang pergi pakai tudung balik! Jom lah tangkap gambar!"

Tak tipu, jeles tengok plan kedudukan dorm sekarang. Locker semua rapat ke dinding, katil tengah-tengah, dah tak ada pembahagian side A dengan side B T^T pastu ampaian berbumbung, ditambah lagi ampaiannya berjuta-juta pulak tu (eyy over je) siap letak label lagi, satu dorm dapat satu ampaian.

Jelesnyaaaaa :((((( kbai


Ntah bila nak move on bercerita tentang sabda ni


2 comments:

  1. Replies
    1. Siapa? Kalau kawan-kawan semua dah mula masuk awal Sept. Kitorang yang dekat kmb ni lambat lagi, apply pun belum huhu

      Delete

Have you said Alhamdulillah today?