Saturday, September 23, 2017

Nottingham 2.0

Just realize I rarely share UK-scenery photos. Kebanyakannya memang simpan dalam hard disk (lol idk y i always keep the photos to myself). Looking back at my timeline year ago, twitter always be that one platform that I tweeted few of the photos taken. Facebook macam mmmm nah, not so frequent and boleh kira berapa kali ntah (don't even remember the last time I posted UK-related photos there haha).

Diff SOCMED always got a diff kind of photos that I would share. I rarely use insta to post any scenery pictures. My followers perasan lah kot eh that kind of photos dekat my ig timeline hiuhiu. Selalunya gambar pemandangan suka suki yang tetibe je rasa nak berhenti tepi/tengah jalan semata-mata untuk capture the view tu semua dekat Blog/Twitter/VSCO/Tumblr. But, since sekarang jarang pun buat entry dekat blog, jadi memang gambar-gambar dalam hard disk tu berkepuk gitu je hahaha tak pernah pun nak tunjuk view sekitar Nottingham ni kan.

Harap tak ada lah yang fikir gambar-gambar dekat entry sebelum ni curi dari google ke apa melainkan kalau letak credit :')

Memandangkan sekarang pun dalam fasa bawak freshers yang baru sampai pusing-pusing kawasan sekitar, tetibe rasa nak bawak korang yang tengah baca ni 'jejalan' sikit kawasan sini huehue share gambar yang paling fresh je lah (baca: few days ago). Gambar tahun lepas release sikit-sikit untuk entry lain.


BEESTON TOWN
WILKO, COSTA, Poundland, Sainsburry, Oriental mart, TESCO -- (list down yang ramai familiar je lah) pun ada dekat sini. Tempat yang boleh dapat semua benda walaupun tak turun ke city. Macam pekan atau pasar gitu. Setakat nak beli gula, garam, sos cili ada je dekat sini. Strawberry £1 sebekas penuh pun boleh dapat ya rakan-rakan :')





Strawberry £1 yang dah dimakan setengah bekas


CITY CENTRE









Kena bawak trolley sebab orang sini mana pakai plastic bag kalau shopping. If terlupa bawak beg terpaksalah beli plastic bag dia 5p. Dekat Malaysia je bising bila kena bayar untuk plastic bag ni. Mat salleh chill je sebab diorang faham the reason behind kenapa perlu dikurangkan penggunaan plastic.


International students registration day. Bawak freshers pergi daftar sambil-sambil perasan 1st year huhu



No comments:

Post a Comment

Have you said Alhamdulillah today?