Friday, January 27, 2017

A moment of silence


Just bought this new clothes hanging rail. Terlupa yang packaging akan sampai bukan terus siap terpasang. Separuh mati nak pasang benda ni. Sambil pasang tu tengah vid call dengan family dari Malaysia and they knew how struggling i was during that time.

“Huwaaa ketat sangat takleh nak buckle up dia punya tepi ni! 😭 Nak terpatah tangan tak tipu”

"Panggillah housemate." - ibu

"Housemate semua dekat uni, diorang ada exam hari ni." - aku

Then ibu, “Rasa nak lompat keluar je dari video ni nak tolong pasangkan. Tapi tak bolehlah den nak nolongnya. Macam tu lah kat syurga dengan neraka nanti. Tak ada siapa pun boleh tolong bila kita minta tolong” 

Hm terdiam sat

Indeed, no one can help u when it comes to akhirah day. Sebab tu kena sama-sama berusaha dari sekarang untuk masuk syurga! 💪🏼

2 comments:

  1. Assalamualaikum akak..boleh saye tahu akak belajar ape dkt UK dan university mane...seronok la tgk akak..baca2 penulisan akak..saya pun bercita-cita nak belajar dkt sana..tp memandangkan IB two years kan? saya takut ianya membazir umur sbb saya nak ambil medic...

    ReplyDelete
  2. Waalaikummusalam awak ^^, akak currently study Electrical Electronics Eng dekat University of Nottingham. Wahhh awak dapat IB ke? If yes, dekat mana? hehe banyak pulak tanya. InshaaAllah any preparation yang awak apply untuk ke overseas, tak akan disia-siakan :D ops baru perasan awak add akak dekat fb tehehee anything boleh je pm fb akak :p inshaaAllah akak cuba bantu mana boleh ^^

    ReplyDelete

Have you said Alhamdulillah today?