Tuesday, November 15, 2016

Blessed

2 minggu lepas ke Manchester sebab attend this one event. Minggu lepas tu ke Sheffield pulak sebab ada program jugak.

Bila dah ke sana teruslah plan untuk berjumpa dengan kawan-kawan KMB (dan kawan lama yang tak expect pun boleh bertembung dekat tepi-tepi jalan hahaha ramainya Malaysian!). Bak kata Pak Dan, kalau dekat Manchester tu kita baling batu ke atas (dan akan jatuh) mesti kita akan dengar bunyi "adoi!" -- Eh dapat tangkap ke analogi ni? hahaha

Berjumpa jugak dengan kawan-kawan engineering masa dekat KMB dulu. Happy sangat dapat update kisah kawan yang masing-masing dah belajar dekat tempat lain sekarang. Mungkin sebab dari KMB datang notts sorang-sorang je ambik engineering huu (mintak simpati) hahaha tu yang excited bila jumpa kmb-ians yang ambik engineering dekat uk ni.

Ada sekali tu kawan cakap, "Jan, aku tengok kau macam happy je ambik eee sekarang!"

Tak tahu lah tu sekadar pembuka bicara dia atau memang dia maksudkan (garu dagu) sebab tak pernah pulak update eee ni menarik dekat social media (garu dagu lagi). Setakat untuk 2 bulan ni menarik lah, ada je susahnya (coursework programming boleh tahan sendu juga) tapi tak bestlah tunjuk kat orang kita tengah serabut hahaha mungkin sebab tu bila orang tengok kita cam rileks dan tak banyak kerja dia assume engineering ni senang (jangan begini rakan-rakan, no no)

Mungkin juga lepas dah jelajah ke tempat orang dan ketahui susah payah dia timbulkan rasa untuk terus bersyukur atas apa yang Allah kurniakan buat kita sekarang.

Alhamdulillah, Allah mudahkan segalanya. We just need to take a moment to reflect and refresh apa yang Allah dah kurniakan dekat kita. Sebab kadang-kadang kita tak sedar dan perasan.



Moga Allah masukkan kita dalam golongan hambaNya yang sedikit, yakni golongan hamba yang bersyukur. Bukan pula hamba yang kufur.

Salam sayang dari Nottingham.

No comments:

Post a Comment

Have you said Alhamdulillah today?