Sunday, March 20, 2016

43 days till the celebration


Teringat masa exam week Sem 3. Masa tu rasa aman damai seronok sangat belajar sebab dah tak diganggu dengan IA(s), WA, EE, TOK, IOP, IOC. Cuma waktu tu masih menggila nak kena habiskan urusan CBP. Tapi untuk hal yang lain semua perkara dihentikan sekejap untuk beri laluan kepada exam. Tak ada panggilan dari mana-mana guru yang menuntut hutang coursework hehehe. Alhamdulillah, Allah sangatlah permudahkan semua urusan.


Mungkin ini nikmat yang Allah nak beri. Kalaulah tidak disibukkan sebelum ni, mungkin tak rasa nikmat belajar sebegini. Masa ni sama-sama duduk dekat surau blok dan belajar.


Lagi nikmat bila nikmat ni bukan kita sorang je rasa,

"Jannn, bestnya belajar."

Aku senyum. Angguk. Sebenarnya dia dah repeat dialog tu banyak kali (hahahaha)

"Awak nak tahu tak cikgu kita pernah cakap Examination is the celebration of your knowledge." -- sambung dia lagi.


Couldn't agree more


Aku sendiri sebenarnya suka bila examination day. Dia jadi tak suka bila kita tak cukup prepare je huhu ok dah boleh pergi belajar sekarang.



بِسْمِ اللَّهِ تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ

________________________________________________________________________________

Teringat masa minggu pertama exam sem 3 tu tetibe dapat whatsapp daripada adik usrah, -- "akak jom usrah minggu ni. Usrah kan kena seminggu sekali hihi"


Tersenyum baca mesej dia. Kadang kita ni lebih banyak belajar daripada mutarabbi kita.


"InshaaAllah awak, jumpa Jumaat ni!"


Sedih pulak untuk sebulan ni dah tak bersama mereka. InshaaAllah kakak-kakak yang hebat akan menjaga awak lepas ni.



No comments:

Post a Comment

Have you said Alhamdulillah today?