Wednesday, March 16, 2016

04. CAS - Cengkaman


Hari tu ada last briefing untuk CAS. Dalam hati dah "huhaa huhaaa akhirnya dapat jugak tamatkan CAS ni. Mesti cikgu nak ucap tahniah sebab dah habis CAS"



Nampak betapa patahnya sem3 (rujuk patung merah tu), sekarang dah masuk sem4 (patung hijau) dah boleh bangkit-- terasa ringan sikit dari beban kerja (yang sampai sekarang sebenarnya tak putus-putus pun) *kesat air mata*


Pehtu dah duduk dalam dewan berkerut jugaklah salin apa cikgu cakap. Berkerut. Rupa-rupanya kena buat reflective essay untuk setiap CAS activitiesssss. 1 reflective essay kena 8 perenggan -- huhaa huhaaaa lah sangat awal-awal tadi. Aku dah mula congak berapa CAS aku dah buat. Paling kurang dalam 6. Paling kurang dah tu selepas aku main gabung-gabung je aktiviti ni dengan aktiviti lain. Sekati je kan. Sebab tak sanggup nak buat banyak-banyak reflection.


Buat calculation sikit. 8 darab 6 = 48 perenggan T^T


MashaaAllah belum terlepas daripada cengkaman CAS rupanya aku ni. Bila nak dapat belajar dengan tenang ni *sfx the river flow, Yiruma*.


Essay yang Mr. J mintak dalam kelas pun punyalah rebel nak hantar. Padahal 5 perenggan je tu T^T Sensitif betul bila kena buat essay ni. Ramai pertikaikan sifat aku ni berserta dialog, "Jan, kau sedar tak nanti kau nak fly mana?" Hmmmmmmmm k. Kenapa bahasa melayu dah tak jadi lingua franca? Kalau parameswara hidup lagi sekarang mesti dia sedih tsk.


Emosi pulak entry ni.


Anyhow, walaupun tak ada sesiapa pun yang bertanya atau peduli tentang pengakhiran CBP di vietnam-- tetap nak share video di bawah. Walaupun nampak macam tak paksa pun untuk tengok, tapi sebenarnya tengah memaksa ni. Eh tengoklah. *emoji kerut* Oh ya, tukar setting kepada HD eh. Huhu demanding pulak aku ni.



Credit: Hanani yang baik hati lagi perfectionist tak tidur ntah berapa malam sebab buat video ni.


Alhamdulillah dah selesai CAS, tapi masih lagi dalam cengkaman selagi tak submit documents, photos dengan reflective essayssssss ni. *kesat air mata lagi*


Lahaulawalaquwataillahbillah.



No comments:

Post a Comment

Have you said Alhamdulillah today?