Wednesday, March 18, 2015

Alumni Greetings Day





Rasa macam dah basi cerita ni. Tapi basi tak basi nak cerita jugak.


Alhamdulillah Febuari lepas Allah beri peluang singgah sekolah lama (SABDA) sempena majlis persaraan ayahanda. Dia macam alang-alang buat majlis pengetua nak bersara lepas tu kita buat lah sekali gathering tuk alumni. Hihi tak ada lah alumni mana sebenarnya (rolling eyes) Since batch yang paling tua pun baru 22 tahun.



Siapalah hamba Allah yang buat poster ni. Sejibik kot, tengok gambar ni pun dah terubat rindu lol


Mula-mula macam eyy malas tul nak join sebab.... eh tak ada sebab pun. Mujur hujung minggu tu tak ada apa program and memang nak pergi SABDAAAAA aahhhhhhhh hahahaha


Kalau orang tanya sayang SABDA tak? Tak tau nak jawab macam mana. Dia macam ada part yang sayang, ada part malas tul nak sayang sekolah ni. Especially when it comes to the part "event last minute" ni (only sabdarians know) --- sigh


Tapi gila ke tak sayang sekolah yang hampir 5 tahun duduk situ. Rasa perit tengok sekolah membangun from nothing to something. I do really mean that "nothing". Kena pergi sekolah tapi tak ada buku teks, tak ada cikgu, tak ada seniority, tak ada apa apa apa apa. Peraturan pun jap ada jap tak ada.


Gila ke tak sayang sekolah yang jadi tempat jatuh bangun. Kena lari 10 round court bola tampar sebab berkejar-kejaran main belon tengah aspuri. Kena berdiri after perhimpunan sebab dorm bau telur (ni semua sebab buat party tapi tak kemas elok-elok) hmm buat rumah hantu at the end datang hantu betul T^T sobs insap. Nak ponteng koko tapi kantoi sorok dalam bilik pili hahahahahaha ntah tak faham kenapa dengan aku dulu. Tu belum lagi kisah masukkan meja senior dalam tandas, pergi DM pakai kain batik, masuk aspura masa diorang solat jumaat pastu kutuk sebab bilik diorang MashaaAllah *pengsan*, seekers masa prep malam. Tapi pergi separuh jalan je pastu patah balik kahkahkah loser.



Alhamdulillah ini aspura masa Hari Terbuka Asrama. Kalau hari-hari biasa, Astaghfirullah.


Tapi bila datang sabda sekarang, perasaan dia dah lain (amboi kau sembang perasaan kehkeh). Mungkin sebab peraturan sekarang makin ketat dan teratur sikit. Kalau dulu, tak ada budaya lagi. Pioneer lah kateko. Sepatutnya kitorang yang kena bina budaya yang sihat, tapi ntah apa apa yang jadi hihi


Dan rasa nak sangat pergi SABDA sebab masa ni lah nak berkumpul dengan kengkawan balik. Sebab orang dari Beijing tengah cuti, and yang nak ke Korea tak lama dah kat Malaysia. Lepas ni tak tau bila lagi ada masa lapang. Kan? Jadi apa lah dosanya untuk kita berhubung dengan rakan lama hiks.


Seronok sangat sebab dapat jumpa akak-akak senior, adik-adik junior. Segan bila jumpa junior. Sebab kita tak expect diorang akan sambut kita dengan baik ^^ hehe tak sangka diorang ingat kita lagi. Lagi segan bila ada budak lambai kita, kita lambai je balik tapi tak ingat apa nama adik ni (menangis) sorry dik, akak rasa jahat pulak T^T


Susah betul nak cerita secara mendalam. Rasanya lebih menarik kalau letak gambar je hehihohuhuhu






Dekat istagram Yaya, "Batch korang memang ada dua orang lelaki je ke?"

Guys, dua orang lelaki tu cikgu saya guys hahahaha




Presiden Alumni










Aktiviti kitorang dengan junior tak lama :'( Rasa sekejap sangat. Ingatkan waktu dinner, the juniors pun ada sekali. Rupanya alumni dengan cecikgu je hmmm. Sempat jumpa diorang masa aktiviti dengan dekat surau je. Nak lepak dorm diorang tapi malam tu balik dari dewan pun dah pukul berapa T^T mesti engkorang dah tidur and idk ur dorm since dah rombak dorm kan hmmmm sedihnyaaaa tak dapat sembang lama dengan engkorang TT^TT


Baidewei, the best thing is bila nampak semangat rumah sukan tahun ni kuat. Biasalah, SBP ni sikit-sikit rumah sukan herherher pls menyampah. Mungkin sebab sepanjang 5 tahun dekat sabda, aku dapat rasa betapa tak bestnya bila tak ada semangat rumah sukan. Bagi aku, semangat rumah sukan ni bergantung kepada semangat batch F5. Good job adik adik, akak percaya PKR(s) tahun ni semua hebat-hebat ;) yang paling kelakor masa pagi Ahad, the PKR(s) duduk depan pagar aspura buat announcement dari luar -- kejut anak-anak buah diorang bangun pergi senamrobik kahkah. Rasanya kalau diorang boleh masuk pagar tu, habislah kau nak.





Baidewei terima kasih kepada jurugambar. Kahkah banyak gambar curi dari gambar sendiri. 
Terima kasih jugak cecikgu sebab jemput kami.
Terima kasih senior! terima kasih junior!

Ada masa buat lagi eh hehe

No comments:

Post a Comment

Have you said Alhamdulillah today?