Tuesday, January 14, 2014

01. Blackout - Suratan atau Kebetulan?

Assalamualaikum! Kehkeh first post untuk 2014. Rasa teruja sampai nak lempang diri sendiri. Tiup-tiup jari satu persatu. Masuk cerita terus ((Dah failed nak buat permulaan post))

Sebagai seorang pelajar sekolah... maksud aku bekas pelajar sekolah (sabda) aku sangat berbesar hati untuk bercerita tentang tragedi blackout 2013 di sabda. Salah satu tragedi yang menjadi bualan pelajar selama 7 keturunan.

Macam biasa setiap hari sabtu malam Ahad selepas usrah, budak-budak mencari dunia kembali. Astaghfirullahalazim manusia manusia. Jadi dengan tayangan perdana yang dikendalikan oleh badan-badan kepimpinan pelajar secara bergilir cukuplah untuk membuat para pelajar berasa terhibur.

Di samping untuk mendapatkan keuntungan bagi badan organisasi, kami turut memberi kegembiraan kepada mereka dengan jualan makanan zaman bebudak dulu. kami juga memberi peluang kepada mereka untuk menonton wayang bersama rakan tersayang hanya dengan RM1. yaaaa aku tau ada sekolah yang tayangan free je. dah diam.

Movie pertama yang badan pengawas perkenalkan ialah Blind


tu diaaa! tapi ni cerita thriller bukan love love aww aww gitu




Rasa real gila tengok cerita ni sebab bila dalam cerita ada scene hujan. dekat luar dewan pun hujan kemain petir menyambar-nyambar. pintu bumm! bumm! bamm! terbuka tertutup.



Dalam movie, lampu dalam rumah heroin tu jap-jap mati. Dan aku perasan dah lampu dewan macam tak betul. sebab ada sekali tu emergency lights menyala. 



hmm tak sedap hati ni hmm hmm. Adakah ini semua suratan atau kebetulan?




Dan bila dalam movie ada scene blackout... 


ya rumah heroin tu blackout



kau rasa apa jadi dekat satu sekolah?



Scroll ke atas



baca tajuk.




Sekali lagi, Adakah suratan atau kebetulan?




Bersambung


((gahhh apa ni. aku nak cerita benda lain sebenarnya tapi macam panjang. 
so kita buat-buat bersambung lah))


No comments:

Post a Comment

Have you said Alhamdulillah today?